ISOVER ULTIMATE™ isolatie

ISOVER ULTIMATE™ isolatie

ULTIMATE™ isolatie van ISOVER

ULTIMATE™ lichtgewicht steenwol is een innovatieve minerale wol die de voordelen van glaswol en steenwol combineert. Zo ontstaat een ideale oplossing voor technische isolatietoepassingen.

Wat is het geheim achter ULTIMATE™ isolatie?

ULTIMATE™ isolatie is het resultaat van meer dan 25 jaar intensief onderzoek door ISOVER. Een gepatenteerd vervezelingsproces zorgt voor lange, fijn verweven vezels met een efficiënt, volledig slugvrij product als resultaat. Deze hoogwaardige lichtgewicht steenwol biedt uitstekende brandwerende eigenschappen en is tot 50% lichter in gewicht in vergelijking met traditionele steenwoloplossingen.

ULTIMATE: fire resistant

Waarom kiezen voor ULTIMATE™ isolatie?

ULTIMATE™ combineert talrijke voordelen die in geen enkel ander isolatieproduct te vinden zijn:

Uitstekende akoestische prestaties
ULTIMATE™ isolatie heeft uitstekende geluidsabsorberende eigenschappen dankzij de unieke interne microstructuur bestaande uit lange verweven vezels. De hoge luchtweerstandswaarden vanaf een densiteit van 36 kg/m³ dragen bij tot een stillere omgeving.

Superieure thermische isolatie
ULTIMATE™ heeft geen niet-vervezeld materiaal (geen slugs) en heeft daarom een uitzonderlijk gunstige warmtegeleidingscoëfficient (lambda-waarde). Hierdoor heeft ULTIMATE™ een sterker isolerend effect met tot wel 45% minder materiaal dan conventionele steenwolproducten. ULTIMATE™ kan tot 25% extra energiebesparing opleveren (in vergelijking met traditionele steenwol) en vermindert daarmee bovendien uw totale ecologische voetafdruk.

Hoge prestaties op het gebied van brandveiligheid en bij hoge temperaturen
ULTIMATE™ isolatie garandeert een superieure brandwerendheid en een uitstekende thermische stabiliteit, zelfs bij constant hoge gebruikstemperaturen tot 620°C. ULTIMATE™ heeft de beste klassering in het Euroclass-systeem (classificatie A1) en is gecertificeerd volgens EN 1366.

Aanzienlijke besparingen in tijd, ruimte en gewicht
ULTIMATE™ is uiterst flexibel en past zich aan elke geometrie aan. Afhankelijk van de vorm en grootte kunnen verschillende installatiemethoden worden gebruikt om tijd en kosten te besparen. Bovendien vermindert het gebruik van rollen (dekens) in plaats van platen de ruimte- en transportkosten (ongeveer 40%). Isolatiedekens beperken ook het afval als gevolg van minder snijresten en kunnen de benodigde hoeveelheid minerale-wol-isolatie gemakkelijk met 15% verminderen.

Veilig en milieuvriendelijk
ULTIMATE™ zorgt voor een veilige, efficiënte en duurzame isolatie. Omdat het gemaakt is van natuurlijke vulkanische mineralen, kan het gerecycled worden en is het volgens EUCEB en RAL biologisch oplosbaar en levert het dus geen gezondheidsrisico's op.

Waarvoor kan ULTIMATE™ lichtgewicht steenwol worden gebruikt?

ULTIMATE™ wordt al meer dan 15 jaar gebruikt in de bouw, HVAC, industrie, scheepvaart & offshore en technische OEM-toepassingen, zoals thermische zonneboilers, branddeuren of akoestische geluiddempers: 

•   U PROTECT voor HVAC-luchtkanalen en leidingwerk

•   U TECH voor de industrie

•   U SEAPROTECT voor scheepvaart en offshore

•   U SOLAR voor thermische zonneboilers

Download de ULTIMATE™ brochure

Wilt u meer weten over de voordelen van ULTIMATE™ voor toepassingen in HVAC, industrie, marine & offshore en OEM? Download dan onze ULTIMATE™ brochure. 

Brochure ULTIMATE

Wist u dat ?

ULTIMATE™ is verkrijgbaar in alle productvormen van isolatiedekens en -platen, tot gaasdekens en isolatieschalen. De producten kunnen worden geleverd met diverse bekledingen, zoals gewapend aluminium, glasvlies of glasweefsel in verschillende kleuren en gramgewichten.
 

Hoe maken we ULTIMATE™?

Het gepatenteerde fabricageprocédé van ULTIMATE™ is vergelijkbaar met dat van glaswol. De uitdaging voor ons ontwikkelingsteam was echter om een product te ontwikkelen dat bij veel hogere temperaturen kan werken. Dit werd bereikt na een doorbraak, waarbij een nieuwe gepatenteerde samenstelling werd gebruikt en het basisproces voor de vervaardiging van glaswol ingrijpend werd gewijzigd:

•   Nieuw type minerale wol met een samenstelling die lijkt op die van steenwol en voldoet aan veeleisende prestatiecriteria als ook aan de nationale en Europese normen voor de bio-oplosbaarheid van vezels in het menselijk lichaam.

•   Nieuw smelt- en vezelprocédé bij hoge temperatuur.

ULTIMATE production process

Neem contact met ons op

Heeft u vragen over onze isolatie-oplossingen of wilt u een projectadvies? Onze specialisten helpen u graag.