Brandveiligheid in HVAC

Brandveiligheid in HVAC

Bij brand moeten de aanwezigen het gebouw veilig en op tijd kunnen verlaten. Rook, hitte en vlammen vormen de grootste uitdagingen bij het brandveilig maken van een gebouw. Daarom is het van levensbelang om al in de ontwerpfase rekening te houden met brandveiligheid. Hoe zal de brand zich gedragen, van ontsteking via overslag tot een uitslaande brand? En welke HVAC-isolatiematerialen heeft u nodig om de risico’s te beperken? Hoe dragen zij bij aan brandverspreiding?

ISOVER brandveilige isolatie-oplossingen voor HVAC

ISOVER heeft een groot assortiment aan brandveilige isolatie-oplossingen voor leidingen en luchtkanalen, zowel in glaswol als in ULTIMATE™. Beide isolatiematerialen zijn onbrandbaar, dragen niet bij tot ontbranding, geven geen rook af en vormen geen druppels in geval van brand. 

De ISOVER HVAC isolatie-oplossingen zorgen hierdoor voor een goede brandveiligheid in alle typen gebouwen, zoals scholen, ziekenhuizen, winkelcentra, kantoren en woongebouwen.

Assortiment glaswol en ULTIMATE

Brand in gebouw

Maak luchtkanalen en HVAC-leidingen tot wel twee uur brandwerend

Werkt u aan een project waar de eisen aan brandveiligheid extra hoog zijn? Met het speciaal hiervoor ontwikkelde ULTIMATE™ U Protect assortiment maakt u luchtkanalen en HVAC-leidingen tot wel twee uur brandwerend (EI 120). Dit geldt óók voor de doorvoeringen, wat van groot belang is voor het tegengaan van brandverspreiding van de ene naar de andere ruimte.

Zo hebben aanwezigen in het gebouw ruimschoots de tijd om te evacueren.

ULTIMATE™ HVAC brandwerende isolatie-oplossingen

ULTIMATE™ U Protect is een compleet HVAC-assortiment dat geschikt is voor bijna alle type leidingen, luchtkanalen en ontrokingskanalen. De systemen bieden een thermische weerstand die berekend is op hoge temperaturen en een brandwerendheid tot wel twee uur.

U Protect Pipe Section Alu2 

Isolatieschalen voor een alles-in-één oplossing voor thermische en brandwerende isolatie.

U Protect Slab 4.0

Isolatieplaat en accessoires voor rechthoekige brandwerende luchtkanalen.

U Protect Wired Mat 4.0

Gaasdekens en accessoires voor ronde brandwerende luchtkanalen.
 

Brandwerende ULTIMATE isolatie

ULTIMATE™ brandwerende isolatie

ULTIMATE™ is een nieuwe generatie lichtgewicht steenwol. Het combineert de gebruiksvoordelen van glaswol met de brandwerende eigenschappen van steenwol. Voor de HVAC heeft dit de volgende voordelen:

• Gecertificeerde brandwerendheid volgens EN1366-1, -3 en -8 voor luchtkanalen.

• Volledig onbrandbaar: Euroklasse A1 (isolatieschalen A2L-s1,d0). 

• Tot 70% lichter dan traditionele systemen.

• Tot 60% minder (transport)volume dankzij gecomprimeerde verpakkingen.

• Eenvoudig te installeren, dankzij lichte en flexibele eigenschappen.