Industriële opslagtanks

Industrial storage tank

Isolatie-oplossingen voor industriële opslagtanks

Industriële opslagtanks bestaan in vele afmetingen en bevatten uiteenlopende media in verschillende procestemperaturen. Toch hebben ze allemaal iets gemeen: stuk voor stuk hebben ze een efficiënte isolatie van de buitenmantel nodig om de temperatuur stabiel te houden en de veiligheid te garanderen.

Voor tanks bieden we daarom een compleet TECH-assortiment aan energie-efficiënte oplossingen, bestaande uit glaswol, steenwol en ULTIMATE™ minerale wol.

Isolatie voor tankwanden

• Tankwanden tot 250°C

Voor thermische en akoestische isolatie van tankwanden bij temperaturen tot 250°C is de lichtgewicht ISOVER TECH Climcover Crimped Roll 2.0 Alu2 uitermate geschikt. Deze dekens zijn gemaakt met crimping technologie.
 

Crimping technology explainedCrimping technologie

Tijdens het crimping proces worden glaswolvezels door middel van een speciale verwerking op basis van variabele snelheden gestuikt in de uiteindelijke deken. 

Hierdoor ontstaat een glaswoldeken met een unieke oriëntatie van de glaswolvezels. De crimping technologie resulteert in isolatiedekens met een hoge drukvastheid en uitstekende isolatiewaarden. Ze zijn bovendien licht in gewicht, gemakkelijk hanteerbaar, weersbestendig en mechanisch sterk.
 

• Tankwanden isoleren met dekens in grote diktes en lengtes

U TFN 23, een stevige maar flexibele ULTIMATE™ isolatiedeken, is beschikbaar in zeer grote diktes (tot wel 250 mm). In combinatie met de gunstige isolatiewaarde is dit product bijzonder geschikt voor warmte-buffertanks met een minimum aan isolatielagen

 

Brochure CRYOLENE• Cryogene tanks isoleren

Speciaal voor isolatie van cryogene tankwanden en -daken hebben we het ISOVER CRYOLENE assortiment ontwikkeld. De zeer veerkrachtige glaswolrollen zijn zodanig ontworpen dat ze hun elasticiteit behouden bij temperaturen van -170°C tot +120°C. Door de afwerking met versterkt glasvlies of versterkt aluminium beschikken CRYOLENE producten over een hoge treksterkte.

Download de brochure ‘ISOVER CRYOLENE foor LNG and LPG applications’ voor meer informatie.
 

Waarom kiezen voor ISOVER isolatiedekens?

De voordelen van isolatiedekens vs platen

 

Isolatie voor tankdaken

In de praktijk komt het vaak voor dat tankdaken van opslagtanks niet geïsoleerd worden. Optredende convectiestromen in de luchtlaag boven het vloeistofoppervlak zorgen voor aanzienlijk warmteverlies door het tankdak. Daarom moeten tankdaken dus net zo goed geïsoleerd worden als tankwanden!

Voor het isoleren van tankdaken heeft ISOVER twee steenwolplaten in het assortiment:

•   METAC FLP 1 Duratec

•   TECH Slab MT 4.0

Download brochure

Lees meer over onze isolatie-oplossingen voor tankwanden en -daken in onze brochure.

Brochure tanks

 

 

Screenshot TankCalcISOVER TankCalc

Hoe maakt u de meest energie en kostenefficiënte keuze voor het isolatiesysteem van tanks? Specifiek voor tanks hebben we ISOVER TankCalc ontwikkeld. Deze tool maakt het warmteverlies inzichtelijk, afhankelijk van mediumtype, tankvulling en isolatiesysteem. Samen met u bepalen wij de optimale oplossing voor uw project.

Lees meer over ISOVER TankCalc 2.0