Thermische isolatie in HVAC

Een comfortabel binnenklimaat

Een comfortabel binnenklimaat levert een belangrijke bijdrage aan het woon- of werkplezier van de gebruikers van het gebouw. Daarom is het belangrijk om al in de ontwerpfase rekening te houden met thermische isolatie. Welke HVAC-isolatiematerialen heeft u nodig om het gewenste comfort te realiseren?

ISOVER thermische isolatie-oplossingen voor HVAC

ISOVER heeft een groot assortiment HVAC-isolatieoplossingen voor leidingen en luchtkanalen. Deze zijn inzetbaar voor alle typen gebouwen, zoals scholen, ziekenhuizen, winkelcentra, kantoren en woongebouwen.

Een goede thermische isolatie zorgt ervoor dat de mediumtemperatuur in luchtkanalen en leidingen op de ontwerptemperatuur blijft. Dit beperkt het energieverlies en verkleint het risico op condensatie. Thermische isolatie vraag om een relatief kleine investering, terwijl het een aanzienlijke besparing oplevert. Tegelijkertijd realiseert u een hoog niveau aan thermisch en akoestisch comfort.

Insulated air ducts

Zo vermindert u het energieverbruik van een gebouw

Wilt u het energieverbruik verminderen? Dan is in de eerste plaats een goed geïsoleerde gebouwschil noodzakelijk. Vervolgens is het van belang de energie-efficiëntie van de HVAC-isolatiesystemen te optimaliseren. Zo kunt u de ontwerptemperaturen garanderen en warmteverliezen beperken. Het CLIMCOVER-assortiment biedt bijvoorbeeld een uitstekende oplossing voor een laag energieverlies in combinatie met een strakke afwerking.

Assortiment glaswol en ULTIMATE

ISOVER HVAC thermische isolatie-oplossingen

Met zowel glaswol als ULTIMATE™ producten kunnen wij u een uitgebreid assortiment bieden met de focus op energiebesparing en comfort:

•   CLIMAVER®: zelfdragende luchtkanalen
     Alles-in-één oplossing voor thermische en akoestische isolatie.

•   CLIMLINER: inwendig isolatie voor metalen luchtkanalen
     Vermindert stromingsgeluid in luchtkanalen en zorgt voor thermische isolatie van binnenuit.

•   CLIMCOVER: uitwendige isolatie voor metalen luchtkanalen
    Voorkomt condensatie in het luchtkanaal en zorgt voort zowel thermisch als akoestisch comfort.

•   U Protect: brandwerende luchtkanalen en leidingdoorvoeringen
    Compleet assortiment met zeer goede thermische, akoestische en brandwerende prestaties voor als u aan de hoogste isolatie-eisen moet voldoen.