Slimme logistiek voor de industrie

Truck filled with insulation

Bespaar op uw logistieke kosten

ISOVER industriële isolatieoplossingen bieden de hoogste prestaties op het gebied van brandwerendheid en thermische isolatie. Bij de ontwikkeling van onze oplossingen letten we er echter ook op dat ze de totale kosten van installatie verlagen. Omdat onze materialen eenvoudig samen te drukken, licht in gewicht en flexibel zijn, profiteert u van een eenvoudige logistiek en ruimtebesparing tijdens transport en opslag.

De logistieke voordelen van isolatiedekens

Isolatiedekens gemaakt van ISOVER glaswol of ULTIMATE® lichtgewicht steenwol kunnen in hoge mate gecomprimeerd worden, zonder hun mechanische eigenschappen te verliezen. Gecomprimeerd nemen ze tot wel 60% minder ruimte in beslag. Door gebruik te maken van isolatiedekens in plaats van isolatieplaten kun u dus flink besparen op transport- en opslagkosten.

Past u bijvoorbeeld U TECH Wired Mats toe in plaats van traditionele steenwolproducten, dan profiteert u van:

•    tot 50% meer materiaal per rol;
•    tot 80% meer materiaal per pallet;
•    tot 50% lagere transportkosten en transportgerelateerde CO2-emissies;
•    tot 50% minder opslagruimte nodig;
•    tot 50% minder handelingen voor laden, lossen en verplaatsen van pallets.
 

Wist u dat?

Onze materialen kennen niet alleen logistieke voordelen, maar vereenvoudigen en verkorten ook de installatietijd. Zo besteden verwerkers met onze voorgevormde isolatieschalen met een lengte van 1,2 meter tot wel 20% minder tijd aan het installeren van leidingen.

Sneller werken met flexibele industriële isolatie

Om afwijkende vormen en oppervlakken snel en eenvoudig te isoleren, zijn de flexibele ISOVER industriële isolatieproducten een uitkomst. Onze lamellendekens en glaswoldekens met crimping technologie combineren namelijk hoge mechanische druksterkte met flexibiliteit en soepelheid.

Daarnaast zijn de innovatieve U TECH dekens en U TECH gaasdekens bijzonder licht in gewicht en te gebruiken bij toepassingstemperaturen tot wel 700°C.

Crimping technologie