Akoestische isolatie in HVAC

De impact van geluidsoverlast

Geluidsoverlast heeft een grote impact op de gezondheid en het welzijn van bewoners of gebruikers van een gebouw. Het verslechtert de concentratie, bemoeilijkt communicatie, veroorzaakt stress en kan zelfs voor slapeloosheid zorgen.

In een gebouw kunnen HVAC-installaties een bron van geluid zijn. Het is daarom belangrijk om al in de ontwerpfase rekening te houden met akoestische isolatie. Zo ontstaat een comfortabele werk- of woonomgeving, zonder storende geluiden van leidingen en luchtbehandelingsinstallaties.

Beperk geluidsoverlast van HVAC-installaties

Met een goede geluidsisolatie kunt u het geluid van HVAC-installaties en stromingsgeluid in luchtkanalen of waterleidingen sterk verminderen. ISOVER isolatieproducten bieden een efficiënte oplossing voor geluidsbeheersing, of het nu gaat om luchtgeluid of impactgeluid. ISOVER glaswol en ISOVER ULTIMATE™ zijn namelijk uitstekende materialen voor geluidsabsorptie. De flexibele vezels vertragen de geluidsgolven en helpen ze volledig af te breken. Zo wordt geluidsoverdracht via luchtkanalen en nagalm voorkomen.

Beperk geluidsoverlast

ISOVER akoestische isolatie-oplossingen voor HVAC

Alle ISOVER HVAC-isolatieoplossingen hebben uitstekende akoestische eigenschappen. Enkele producten zijn speciaal ontwikkeld voor geluidsbeheersing en lichten we hieronder toe.

CLIMAVER®: Zelfdragende luchtkanalen
Vormen een alles-in-één oplossing voor thermische en akoestische isolatie.
 

CLIMLINER: Inwendige isolatie van metalen luchtkanalen
Vermindert stromingsgeluid in luchtkanalen en zorgt voor thermische isolatie van binnenuit.
 

CLIMCOVER: Uitwendige isolatie van metalen luchtkanalen
Voorkomt condensatie in het luchtkanaal en zorgt voort zowel thermisch als akoestisch comfort.
 

U Protect: Brandwerende luchtkanalen en leidingdoorvoeringen
Levert zeer goede thermische, akoestische en brandwerende prestaties voor als u aan de hoogste isolatie-eisen moet voldoen