Tools & Services

Edward van Engelenhoven en Eddie Oprel

Tools & Services

Naast een compleet assortiment voor technische isolatie, maken wij uw werk ook graag gemakkelijker met onze tools en persoonlijk advies. Hieronder vindt u een overzicht van onze tools en services. Heeft u vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag.

ISOVER TechCalc 2.0 - Thermische Calculatie Software

Het berekenen van thermische prestaties in complexe installaties kan veeleisend en tijdrovend zijn. Daarom heeft ISOVER het thermisch calculatieprogramma TechCalc 2.0 ontwikkeld, waarmee u zelf in vijf stappen een thermische berekening maakt.

Bereken bijvoorbeeld zelf eenvoudig warmtestromen en oppervlaktetemperaturen, benodigde isolatiedikte voor een vereiste warmteweerstand, operationele kosten en CO₂-besparingen. Of bepaal de minimale isolatiedikte om condensatie te voorkomen. Het programma biedt ook de mogelijkheid om zelf gegevens uit een database toe te voegen (producten, klimaatgegevens, locaties, etc).

Lees meer over TechCalc 2.0
 

Screenshot TechCalc

 

Screenshot TankCalc

 

ISOVER TankCalc - Thermische Calculatie Service voor tanks

Industriële opslagtanks bevatten uiteenlopende media in diverse procestemperaturen en kennen een verschillende vullingsgraad. Hoe maakt u dan de meest energie- en kostenefficiënte keuze voor het isolatiesysteem van industriële opslagtanks? Met onze tankisolatietool TankCalc bepalen wij samen met u de optimale oplossing voor uw project. 

Lees meer over TankCalc
 

TIPCHECK - thermische audits in de industrie

Zoekt u in uw bestaande proces naar meer energie-efficiëntie? Gecertificeerde engineers van ISOVER kunnen u daarbij helpen met een TIPCHECK (Thermal Insulation Performance Check). Zij identificeren met behulp van thermografie en calculaties de mogelijkheden voor energiebesparing in industriële processen volgens de EiiF Standaard. 

Lees meer over TIPCHECK
 

Logo TIPCHECK

 

Marine Solution Selector

Marine Solution Selector

Met onze ISOVER U SeaProtect oplossingen kunt u elke type schip (staal, aluminium of composiet) brandveilig, efficiënt en akoestisch isoleren. Met onze nieuwe Marine Solution Selector vindt u snel het juiste product. U maakt een aantal basiskeuzes (zoals type schip, gewenste brandweerstand, akoestisch comfort en nog veel meer) en de tool leidt u snel naar de juiste oplossing(en) en alle bijhorende technische gegevens en certificaten.

Ga direct naar de Marine Solution Selector
 

Fire Protection Planner in HVAC

Zoekt u de juiste schalenoplossing voor brandveilige doorvoeringen in de HVAC? Maak het uzelf makkelijk met onze Fire Protection Planner. Deze selector werkt heel eenvoudig. U maakt een aantal basiskeuzes (zoals type constructie, gewenste brandweerstand van de doorvoering, materiaal en afmetingen van de leiding etc.) en de tool leidt u direct naar de meest geschikte oplossing uit ons assortiment van U Protect Pipe Sections Alu 2. U vindt u hier ook direct alle bijhorende technische gegevens, certificaten, installatievoorschrift en meer overzichtelijk bij elkaar.

Ga direct naar de Fire Protection Planner
 

Fire Protection Planner

 

Print screen webinar

 

Webinars

Regelmatig geven wij webinars over uiteenlopende onderwerpen in de HVAC, industrie en scheepsbouw. Ook geven wij tijdens deze online sessies uitleg over onze diverse tools, zoals TechCalc, TankCalc of TIPCHECK. Wilt u hiervan op de hoogte worden gehouden? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

Inschrijven nieuwsbrief