Schoorstenen en uitlaatsystemen

Industrial site

Minder warmteverlies en bescherming van personeel

Thermische isolatie van schoorstenen en uitlaatsystemen is de sleutel tot minder warmteverlies en bescherming van het personeel. Ook biedt goede isolatie u extra controle over de  rookgastemperatuur, zodat u condensatie kunt voorkomen. Minder condensatie betekent minder kans op corrosie, wat de levensduur van de installatie verlengt.

Isolatie van industriële schoorstenen

Thermische isolatie van industriële schoorstenen is bijzonder belangrijk om corrosie aan de inwendige stalen kanalen te voorkomen. ISOVER heeft hiervoor diverse passende oplossingen, afhankelijk van de soort en vorm van de installatie en de temperatuur (MST). Ook flexibiliteit en mechanische sterkte van materialen zijn belangrijke vanwege sterk wisselende temperaturen en trillingen in schoorstenen en uitlaatsystemen.

• Isolatie voor hoge temperaturen

Met ISOVER gaasdekens van steenwol of ULTIMATE™ lichtgewicht steenwol kunt u het isoleren flexibel, snel en efficiënt uitvoeren. Met het gebruik van ULTIMATE™ bespaart u tot wel 25% ruimte, wat zeer wenselijk kan zijn binnen installaties. Alle ISOVER gaasdekens zijn ook beschikbaar met een versterkt aluminium bekleding. Dit beperkt de stofvorming en fungeert als dampscherm.

 

• Isolatie voor temperaturen tot 250°C

Lamellendekens van glaswol en steenwol zijn een prima alternatief voor gaasdekens. Schoorstenen met een kleinere diameter kunt u ook isoleren met de ISOVER U TECH Pipe Sections. Deze industriële leidingschalen van ULTIMATE™ lichtgewicht steenwol kennen dezelfde hoge gebruikstemperatuur als gaasdekens en zijn sneller en eenvoudiger te monteren.

Schoorstenen

 

Isolatie van rookgasinstallaties

De juiste keuze voor rookgasinstallaties in energie- en procescentrales hangt af van factoren zoals temperatuur, vorm, grootte en de vereiste mechanische eigenschappen. Met het volledige TECH assortiment bestaande uit ULTIMATE™-, glas- en steenwolproducten biedt ISOVER altijd de juiste oplossing voor iedere projectspecificatie. Bij lagere temperaturen tot 250°C kiest u voor ISOVER glaswoloplossingen. Bij hogere temperaturen zijn de U TECH Slabs een voor de hand liggende keuze. Zo bereikt u altijd de optimale energie-efficiëntie, met veel minder gewicht dan de traditionele steenwol oplossingen.

• Cirkelvormige rookgaskanalen

Voor cirkelvormige rookgaskanalen op lage temperatuur zijn de ISOVER glaswoldekens met crimping technologie zeer geschikt. Bij temperaturen tot 460°C kiest u voor ULTIMATE™ U TECH Rolls 2.0 en 4.0. Tot 660°C kunt u isoleren met TECH gaasdekens in steenwol en ULTIMATE™ lichtgewicht steenwol.

 

• Rechthoekige rookgaskanalen

In het geval van rechthoekige rookgaskanalen zijn platen over het algemeen gemakkelijker en sneller te verwerken dan rollen, vooral als u ze in meerdere lagen aanbrengt. Hiervoor hebben we een uitgebreid TECH Slab assortiment.

 

Brochure Acoustics in IndustryAkoestische prestaties

Hoge stromingssnelheden, druk en turbulentie zijn de voornaamste oorzaken van geluid binnen installaties. Dit maakt een efficiënte akoestische isolatie noodzakelijk, vooral in bewoonde stedelijke gebieden. De ISOVER U TECH industriële oplossingen zorgen niet alleen voor hoge thermische prestaties en bescherming tegen brand, maar ook voor een doeltreffende akoestische isolatie. Dit vermindert de geluidshinder door het systeem aanzienlijk.

Download de brochure ‘Designing Industry Acoustics’ voor meer informative of vraag om een persoonlijk advies.