Procesapparatuur

Industry by night

Warmtewisselaars, kleine vaten, turbines en meer

Naast de belangrijkste industriële procesonderdelen, zoals ketels, tanks, schoorstenen en leidingwerk, zijn er andere elementen in de installatie die bijzonder moeilijk te isoleren zijn. Warmtewisselaars, kleine vaten en turbines zijn een aantal voorbeelden waarvoor ISOVER oplossingen biedt. Met standaardproducten of maatwerk, kunnen we aan de eisen van elk project te voldoen.

Brochure Acoustics in IndustryIsolatie van procesapparatuur en installaties

De oplossingen van ISOVER bieden zeer goede thermische prestaties. Zo bespaart u op de energiekosten van uw processen en verbetert u de efficiëntie. Daarnaast verminderen de hoge mechanische en akoestische prestaties van onze isolatiematerialen de geluidshinder vanuit industriële installaties.

Download onze brochure ‘Designing Industry Acoustics’ voor meer informatie over akoestiek in de industrie. 
 

Isolatie van warmtewisselaars en kleine apparaten

Voor kleinere apparaten met moeilijk te isoleren oppervlakken zijn de flexibele, mechanisch gebonden producten, zoals ISOVER TECH gaasdekens, een uitstekende keuze. De TECH gaasdekens hebben een zachte en flexibele binnenzijde, die zich uitstekend vormt om rondingen en uitlaten. Het gaas zorgt ervoor dat de isolatie strak aangedrukt blijft op het geïsoleerde oppervlak. De bevestiging vindt plaats met laspinnen of stalen spanbanden.

Industrie

 

Isolatie van turbines

De isolatie van stoomturbines is ingewikkeld en stelt strenge eisen aan het isolatiesysteem. Niet alleen moet het systeem werken bij hoge temperaturen, ook de mechanische belasting die door hevige trillingen in de turbines wordt veroorzaakt vormt een uitdaging. Het antwoord ligt vaak in speciale industriële matrassen met een vulling van ISOVER minerale wol isolatie. De textielmatrassen zijn bestand tegen hoge temperaturen. En tijdens inspectie- en onderhoudswerkzaamheden kunt u ze gemakkelijk verwijderen.

ISOVER gaasdekens bieden een alternatieve oplossing voor installaties met hoge bedrijfstemperaturen. De U TECH gaasdekens zijn flexibeler en elastischer dan traditionele steenwol materialen. Bovendien zijn ze geschikt voor temperaturen tot 620°C MST. De lichtgewicht U TECH Wired Mats bieden een lage thermische geleidbaarheid en zeer goede akoestische prestaties.