Isolatietoepassingen

Isolatietoepassingen ISOVER

De meest geschikte technische isolatietoepassingen voor uw project

Om tegemoet te komen aan de complexe isolatiebehoeften van onze klanten in verschillende technische markten, heeft Saint-Gobain een gespecialiseerde business unit opgericht: Saint-Gobain Technical Insulation. Hierin specialiseren wij ons in duurzame en innovatieve isolatie-oplossingen voor alle technische markten met hoge thermische, akoestische en brandveilige isolatieprestaties.

De isolatie-oplossingen van Saint-Gobain Technical Insulation zijn al succesvol toegepast in vele en zeer diverse projecten, van raffinaderijen tot elektriciteitscentrales tot cruiseschepen. De isolatie-oplossingen komen tegemoet aan een groot aantal verschillende behoeften, van toepassingen bij hoge temperaturen tot kleine of complexe geometrieën. Elk project is uniek. Daarom denken onze specialisten altijd met u mee, kunnen wij met onze multi-material-aanpak de meest geschikte oplossing bieden of maken wij speciale isolatie-oplossingen op maat.

Isolatie-oplossingen voor HVAC

HVAC isolatietoepassingen

Het isoleren van de leidingen en kanalen beschermt de gebruikers van een gebouw tegen hoge temperaturen en lawaai. Zo ontstaat een comfortabele, gezonde, veilige en akoestisch aangename leefomgeving. In volledig geklimatiseerde gebouwen vertegenwoordigen HVAC-componenten tot wel 60% van het totale energiegebruik van het gebouw. Warmte en koeling die via het leidingnet worden overgedragen, vormen dan ook een belangrijke bron van energieverlies. Dit leidt weer tot hogere exploitatiekosten en temperatuurschommelingen.

Al onze HVAC isolatie-oplossingen (voor verwarming, sanitair, ventilatie en airconditioning) zijn ontworpen met deze behoeften in gedachten, ongeacht het gebruik of de kenmerken van het gebouw. Het doel is om het thermisch en akoestisch comfort te verbeteren als ook een goede brandveiligheid te garanderen. Zo helpen onze HVAC isolatie-oplossingen de prestaties van het gebouw te optimaliseren in overeenstemming met de meest recente voorschriften.

Lees meer over onze isolatie-oplossingen voor HVAC

Isolatie-oplossingen voor de industrie

Industriële isolatietoepassingen

In complexe, potentieel gevaarlijke industriële omgevingen is het van essentieel belang om veilige, comfortabele en hoogwaardige isolatie-oplossingen toe te passen voor specifieke behoeften. Dit kan bijvoorbeeld gaan om het isoleren van cryogene tanks, procespijpleidingen of hogetemperatuurketels. 

Bovendien speelt duurzaamheid een steeds grotere rol in industriële isolatie-investeringen. De stijgende energieprijzen en de bewustwording van de klimaatdoelen zijn hier belangrijke drijfveren voor. Er ligt dan ook een enorm besparingspotentieel in de industrie en de terugverdientijden zijn kort.

Om aan al deze eisen te voldoen, hebben wij een breed aanbod aan industriële isolatie-oplossingen ontwikkeld - van industriële leidingisolatie tot gaasdekens - die optimaal beschermen tegen energieverlies, hete oppervlakken, geluidsoverlast, corrosie en brand. 

Lees meer over onze isolatie-oplossingen voor de industrie

Isolatie-oplossingen voor Marine & Offshore

Marine en offshore isolatietoepassingen

Gezien het hoge risiconiveau en de extreme omstandigheden op zee stelt de scheepsbouwindustrie hoge eisen aan veiligheid en comfort. Allereerst moet natuurlijk de veiligheid van bemanning, passagiers en lading veiliggesteld zijn. Daarnaast is ook comfort en het terugdringen van de CO₂-uitstoot van groot belang.

Voor veel Marine & Offshore toepassingen helpen onze isolatieproducten te voldoen aan de strenge voorschriften van de Internationale Maritieme Organisatie (IMO). Onze innovatieve isolatie-oplossingen dragen bij aan een brandveilig, comfortabel en duurzamer ontwerp, of het nu gaat om verblijfsruimten of technische installaties. Onze maritieme & offshore-isolatie-oplossingen zijn gecertificeerd voor thermische isolatie, brand- en geluidsbescherming.

Lees meer over onze isolatie-oplossingen voor marine & offshore

Isolatie-oplossingen voor automotive

Automotive isolatietoepassingen

Alle voertuigen produceren lawaai, warmte en trillingen. Dit is niet alleen onaangenaam voor de bestuurder en mensen die langs drukke wegen wonen of werken, maar kan ook leiden tot oververhitting met ernstige gevolgen voor het voertuig, waaronder schade aan essentiële onderdelen.
 
Daarom werkt ISOVER nauw samen met de auto-industrie om efficiëntere en duurzamere isolatieoplossingen voor auto's te ontwerpen. Om de akoestische en thermische efficiëntie te optimaliseren, worden onze componenten voor motoren en bestuurderscompartimenten afgestemd op specifieke prestatie- en ruimtevereisten.

Lees meer over onze isolatie-oplossingen voor automotive

Isolatie-oplossingen voor treinen

Isolatietoepassingen voor treinen

Net als andere voertuigen produceren treinen veel lawaai, warmte en trillingen. Het is dus belangrijk om de juiste isolatie-oplossing te vinden voor elk onderdeel - van vloeren tot luchtkanalen - in overeenstemming met de lokale en Europese wetgeving.
 
Om dit te realiseren heeft ISOVER een speciaal assortiment ontwikkeld voor rollend spoorwegmaterieel en uitrusting. Deze isolatie-oplossingen combineren uitstekende thermische en akoestische eigenschappen met optimale brandveiligheid. Ons isolatieproducten voor treinen bieden bovendien een hoge mechanische sterkte, goede weerstand tegen trillingen, flexibiliteit, veerkracht en gemakkelijke installatie en transport.

De ISOVER isolatie-oplossingen worden al tientallen jaren gebruikt in de hele sector, waaronder door grote exploitanten en bouwers, zoals Alstom en SNCF.

Lees meer over onze isolatie-oplossingen voor treinen

Isolatie-oplossingen voor huishoudelijke apparaten

Toepassingen voor huishoudelijke apparaten

Ontwerpers van ovens, fornuizen en koelkasten zijn voortdurend op zoek naar isolatiematerialen die de energie-efficiëntie verhogen. Door thermische verliezen door de wanden van de oven of koelkast te verminderen, optimaliseert isolatie de efficiëntie van apparaten. Zo kan de benodigde energie optimaal gebruikt worden om voedsel te bereiden of te koelen, zonder onnodige verliezen.

Daarnaast moet isolatie natuurlijk voorkomen dat de warmte van de apparaten wordt overgedragen op het keukenmeubilair en moet ook een hoge kwaliteit van de binnenlucht worden gegarandeerd. 
ISOVER heeft specifieke glaswoloplossingen ontwikkeld die een hoge thermische isolatie bieden bij temperaturen tot 550°C. Bij fornuizen bijvoorbeeld wordt isolatie gebruikt om brandgevaar te verminderen. Maar ook om de hitte van de ovenzijden te beperken en zo een veilige oppervlaktetemperatuur te garanderen.

Lees meer over onze isolatie-oplossingen voor huishoudelijke apparaten

Isolatie-oplossingen voor zonneboilers

Isolatietoepassingen voor zonneboilers

Zonnecollectoren stellen gebruikers in staat goedkoop warm water te genereren en de hoeveelheid energie die nodig is voor de verwarming van woningen te verminderen. Warmte vertegenwoordigt namelijk het grootste deel van de energierekening. Thermische zonnecollectoren leveren warmte op een schone, duurzame en economische manier. Naarmate het gebruik van zonnecollectoren toeneemt, nemen ook de uitdagingen voor de producenten toe. Isolatie is een effectieve manier gebleken om thermische verliezen te beperken en de efficiëntie te maximaliseren.
 
Omdat zonne-energie een steeds grotere rol gaat spelen, heeft ISOVER een speciaal assortiment isolatie-oplossingen voor solar toepassingen ontwikkeld. Deze duurzame oplossingen bieden hoge thermische prestaties en kunnen werken bij stagnatietemperaturen tot 250°C.

Lees meer over onze isolatie-oplossingen voor zonneboilers

Neem contact met ons op

Heeft u vragen over onze technische isolatie-oplossingen of wilt u een projectadvies? Onze specialisten helpen u graag.