Thermische isolatie in de industrie

thermal picture showing heat loss in industry

Het enorme besparingspotentieel in de industrie

In de industrie ligt een enorm besparingspotentieel. Het isolatieniveau is nu namelijk vaak nog gebaseerd op het bewaken van de juiste procestemperaturen en op het voorkomen van persoonlijk letsel. Maar door beter te isoleren kunt u enorm op energie én de bijhorende CO₂-uitstoot besparen. Een interessante investering bovendien, want de terugverdientijden zijn kort. Zeker met de almaar stijgende energieprijzen.

Waarom investeren in hoogwaardige thermische isolatiematerialen?

Doeltreffende thermische isolatie speelt een belangrijke rol in uw industriële processen:  

•   u beschermt uw personeel tegen contactletsels en huidverbrandingen
•   het handhaaft de temperatuurgrenzen in uw industriële processen
•   het beperkt warmteverliezen of koudeverliezen (in geval van cryogene toepassingen), zodat u flink kunt besparen op de hoeveelheid benodigde energie
•   u vermindert uw milieu-impact (onder andere CO₂-emissies)

Industrial site

 

Effectieve thermische isolatie voor industriële toepassingen

Of het nu gaat om een elektriciteitscentrale of een raffinaderij, het ISOVER TECH assortiment biedt veilige, comfortabele en duurzame oplossingen voor verschillende toepassingen, van leidingen tot koeltanks en boilers.

Het ISOVER TECH assortiment is speciaal ontworpen voor:

•   optimale thermische geleidbaarheid voor elke toepassing en temperatuur
•   doeltreffende bescherming tegen brand
•   bescherming tegen corrosie
•   eenvoudige installatie en transport (lichtgewicht en samendrukbaar)
•   geoptimaliseerde industriële akoestische isolatie
•   oplossingen op maat voor speciale toepassingen

Handige tools en persoonlijk advies

Naast een compleet assortiment voor technische isolatie, helpen wij u ook graag met onze tools en persoonlijk advies.

 

ISOVER TechCalc 2.0

Met het thermisch calculatieprogramma ISOVER TechCalc 2.0 maakt u eenvoudig een thermische berekening. Denk bijvoorbeeld aan warmtestromen en oppervlaktetemperaturen, benodigde isolatiedikte voor een vereiste warmteweerstand of aan het bepalen van de minimale isolatiedikte om condensatie te voorkomen. 

Lees meer over ISOVER TechCalc 2.0
 

Screenshot TechCalc

 

Screenshot TankCalc

 

ISOVER TankCalc

Hoe maakt u de meest energie en kostenefficiënte keuze voor het isolatiesysteem van tanks? Specifiek voor tanks hebben we ISOVER TankCalc ontwikkeld. Deze tool maakt het warmteverlies inzichtelijk, afhankelijk van mediumtype, tankvulling en isolatiesysteem. Samen met u bepalen wij de optimale oplossing voor uw project.

Lees meer over ISOVER TankCalc 2.0
 

TIPCHECK: thermische audit

Zoekt u in uw bestaande proces naar meer energie-efficiëntie? Gecertificeerde engineers van ISOVER kunnen u daarbij helpen met een TIPCHECK (Thermal Insulation Performance Check). Zij identificeren met behulp van thermografie en calculaties de mogelijkheden voor energiebesparing in industriële processen volgens de EiiF Standaard. 

Lees meer over TIPCHECK
 

Logo TIPCHECK

 

U TECH: innovatie in industriële thermische isolatie

De warmtegeleidingscoëfficiënt (λ) houdt rechtstreeks verband met energie-efficiëntie: hoe lager de warmtegeleidingscoëfficiënt van een product, hoe beter het in staat is om warmtestromen te voorkomen. Dit betekent dat het isolatiemateriaal efficiënter is in het voorkomen van warmteverlies (of koudeverlies bij gekoelde systemen).

Met de ISOVER U TECH producten, gemaakt van ULTIMATE™ lichtgewicht steenwol, profiteert u van een uniek productassortiment voor een hogere thermische efficiëntie bij hogere temperaturen in vergelijking met traditionele steenwoloplossingen. Met aanzienlijk lagere thermische geleidingswaarden biedt U TECH:

•   tot 35% betere thermische efficiëntie
•   tot 30% minder isolatiedikte
•   tot 50% gewichtsbesparing