ISOVER glaswol

glasswool structure

Glaswol isolatie van ISOVER

Glaswol, dat al vele jaren door ISOVER wordt geproduceerd, heeft zich bewezen als een uitstekend isolatiemateriaal. Glaswol is licht in gewicht, flexibel, slank en milieuvriendelijk en biedt zeer efficiënte isolatie-oplossingen voor diverse toepassingen. Onze Research & Development teams zijn voortdurend bezig met het verbeteren van onze bestaande glaswolproducten en het ontwikkelen van nieuwe producten om een consistente kwaliteit en hoge prestaties te garanderen. Jaarlijks worden er tientallen nieuwe patenten aangevraagd.

Waarom kiezen voor glaswolisolatie?

Glaswol wordt beschouwd als een van de meest effectieve en milieuvriendelijke isolatieproducten. De uitstekende thermische eigenschappen helpen u energie te besparen en uw impact op het milieu te verminderen. De poreuze, elastische structuur zorgt voor een effectieve akoestische demping bij bedrijfstemperaturen tot 300°C.

Uitstekende thermische isolatie
De kleine luchtruimtes tussen de glaswolvezels beperken het warmteverlies tot een minimum om de juiste temperatuur in het gebouw of de installatie te handhaven.

Superieure akoestische prestaties
De unieke interne microstructuur met lange verweven vezels zorgt voor een hoge geluidsabsorptie.

Bescherming tegen brand
Glaswol is van nature onbrandbaar en wakkert het vuur niet aan en verspreidt geen vlammen.

Gezondheid en veiligheid
Glaswolvezels zijn veilig te produceren, te installeren en eenmaal toegepast veilig bij te verblijven. Ze zijn gecertificeerd als bio-oplosbaar door gezondheidsautoriteiten op internationaal niveau.

Lichtgewicht en gemakkelijk te installeren
Samengeperst tot rollen en platen is glaswol gemakkelijk te hanteren, op te slaan, te vervoeren en te installeren.

Recycled glassHoud uw CO₂-voetafdruk onder controle

De glaswolproducten van ISOVER - die worden gemaakt van natuurlijke grondstoffen zoals zand van lokale oorsprong - zijn de ideale keuze voor een duurzamere benadering van isolatie. Onze glaswolproducten hebben geen Ozone Depleting Potential (ODP) en er worden geen CFK's of HCFK's geproduceerd tijdens het productieproces.

Sinds 1990 gebruiken wij gerecycled glas als grondstof voor onze glaswol verwerkt, tot wel 70%. Dit gerecyclede glas, dat afkomstig is van verschillende bronnen, zoals glasruiten en flessen, verbetert de kwaliteit van het eindproduct en vermindert de hoeveelheid energie die nodig is om het glas te smelten.
 

Waarvoor kan glaswol worden gebruikt?

Het brede assortiment aan ISOVER glaswolproducten is ontworpen om te voldoen aan de hoge eisen op het gebied van thermische en akoestische isolatie, brandveiligheid en installatiegemak.

Isolatieproducten van glaswol kunnen in verschillende gebieden worden toegepast. Hoewel glaswol het meest wordt gebruikt in bouwkundige toepassingen van gebouwen, is het ook een zeer effectief isolatiemiddel in de technische isolatietoepassingen:

•   HVAC-isolatie

•   Industriële isolatie

•   Isolatie voor marine en offshore

•   Isolatie voor auto's en ander vervoer

•   Isolatie voor treinen

•   Isolatie van huishoudelijke apparaten

Hoe maken we glaswol?

Glaswol is een isolatiemateriaal dat bestaat uit glasvezels. Deze vezels worden met behulp van een bindmiddel gerangschikt tot een textuur die lijkt op die van wol. Dit proces houdt kleine luchtbellen tussen het glas vast, die het eindproduct zijn superieure thermische isolatie-eigenschappen geven. Glaswol kan worden geleverd als dekens (op rol) en platen, elk met andere thermische en mechanische eigenschappen.

Samenstelling: Het zand, het natriumcarbonaat, de kalksteen en het gerecyclede glas worden opgeslagen in silo's. De materialen worden vervolgens gewogen, gemengd en in een oven gegoten.

Smelten: Het mengsel wordt gesmolten bij een temperatuur van meer dan 1.400°C in een elektrische oven of een gasoven.

Vervezelen: Het vloeibare glas gaat via een toevoer in een vervezelingsmachine. Het wordt door kleine gaatjes gestuwd door een centrifugale spinner om vezels te vormen. Deze worden vervolgens bespoten met een binder en tot een deken gevormd.

Vorming: De glaswolvezels worden verzameld op een lopende band. Hier wordt het aantal lagen vergroot om een groter bereik aan basisgewichten te bereiken. 

Polymerisatie: De met binder geïmpregneerde producten worden naar een uithardingsoven gebracht die tot meer dan 200°C wordt verwarmd. De hete lucht die door de glaswoldeken stroomt, polymeriseert het hars, waardoor de deken zijn uiteindelijke dikte en consistentie krijgt.

Snijden: De deken wordt op de gewenste breedte gesneden. Afgesneden stukken worden hergebruikt. Een bekleding kan op de deken worden gelijmd.

Verpakking: Het einde van de lijn is uitgerust met een oprolmachine voor isolatiedekens en een stapelmachine voor isolatieplatenplaten.

Palletiseren: De glaswol kan worden samengeperst tot een tiende van zijn volume. In totaal kunnen 36 rollen glaswol op één pallet worden verpakt.

Production process glasswool

Neem contact met ons op

Heeft u vragen over onze isolatie-oplossingen of wilt u een projectadvies? Onze specialisten helpen u graag.