Slimme logistiek voor HVAC

Truck with ISOVER HVAC insulation

Eenvoudige logistiek en ruimtebesparing in de opslag

ISOVER HVAC-isolatieoplossingen zijn robuust, licht in gewicht en flexibel. Hierdoor kunnen wij de isolatierollen en -platen goed samendrukken en compact verpakken.  De kleinere verpakkingen bieden grote logistieke voordelen. Er passen namelijk meer vierkante meters isolatie in een vrachtwagen en het levert bovendien een flinke ruimtebesparing in de opslag of op de bouwplaats op. Na het openen van de verpakking komen de isolatiematerialen direct weer terug op de juiste isolatiedikte en kunnen ze gelijk verwerkt worden.

Gecomprimeerd met 60% minder volume

Door de flexibiliteit van ULTIMATE™ en glaswolproducten kunnen zij in hoge mate gecomprimeerd worden, zonder dat ze hun mechanische eigenschappen verliezen. Gecomprimeerd nemen ze tot wel 60% minder ruimte in. Zo bespaart u flink op transport en opslag. En door isolatiedekens te gebruiken in plaats van isolatieplaten kunt u nóg meer besparen op uw transport- en opslagkosten.

Optimale prestaties

De ISOVER HVAC-isolatieoplossingen combineren een goede thermische prestatie met hoog akoestisch comfort en maximale brandveiligheid brandveiligheid.

Template HVAC

De logistieke voordelen van isolatiedekens

ISOVER isolatiedekens kunnen zeer goed gecomprimeerd opgerold en verpakt worden, tot wel 10 keer in volume! Dit biedt grote logistieke voordelen. Maar waar komt dat dan in de praktijk op neer? Hieronder ziet u een vergelijking tussen ULTIMATE™ gaasdekens en U Protect 4.0 isolatieplaten, beide met een dikte van 50 mm. Bij ULTIMATE™ gaasdekens in rolverpakking:

•    past er 50% meer vierkante meters op een pallet en in een vrachtwagen;
•    zijn de transportkosten 50% lager per vierkante meter isolatie;
•    is ook de CO2-uitstoot van het transport 50% lager
•    is er 50% minder opslagruimte nodig;
•    zijn 50% minder handelingen nodig voor het laden, lossen en verplaatsen van pallets.