Geluidsbeheersing in de industrie

Sound insulation in industrial plant

Beperk geluidsoverlast in de industrie

Bij industriële installaties heeft u te maken met hoge druk, snel stromende vloeistoffen en turbulentie en daarbij behorend lawaai. Ontwerpers moeten dan ook op zoek naar goede, akoestische oplossingen. Onder andere om gehoorschade bij het personeel te voorkomen en geluidsoverlast naar omwonenden te beperken. De keuze voor de juiste isolatieoplossing is hierbij essentieel.

 

De ISOVER industriële isolatie-oplossingen bieden voor iedere temperatuur (MST) de beste thermische prestatie, met hoog akoestisch comfort en maximale brandveiligheid.

Akoestische isolatie-oplossingen voor de industrie

ISOVER heeft een breed assortiment aan akoestische isolatieoplossingen, zowel in glaswol, steenwol als in ULTIMATE™ lichtgewicht steenwol. Al onze minerale wol producten bieden een zeer goede geluidsabsorptie. Hierdoor overtreffen ze ruimschoots andere akoestische isolatiematerialen, zoals kunststof schuimen.

Akoestische eigenschappen van ISOVER minerale wol
• Hoge luchtdoorstromingsweerstand (AFr – tot > 100 kPa.s/m²)

• Uniforme porositeit (93-99%)

• Lage dynamische stijfheid

• Lage elasticiteitsmodulus

Acoustical insulation in industry

Uitstekende geluidsabsorptie met minimaal gewicht

ISOVER minerale wol producten absorberen tot wel 95% van de geluidsgolven bij bepaalde frequenties. Met onze ULTIMATE™ U TECH oplossingen realiseert u dit met materialen die tot wel 50% minder wegen dan traditionele steenwoloplossingen. Dit maakt ULTIMATE™ zeer geschikt voor uitlaatsystemen en ontzwavelingsinstallaties. En wist u dat speciale bekledingen, zoals zwart glasvlies, op aanvraag beschikbaar zijn voor een nog betere akoestische absorptie en mechanische stabiliteit?