Isolatiematerialen

Insulation materials Saint-Gobain

Ontdek een volledig aanbod aan technische isolatie, wat uw behoeften ook zijn

ISOVER produceert sinds 1937 isolatiematerialen voor thermische, akoestische en brandveilige toepassing in gebouwen en technische installaties. Dankzij deze jarenlange ervaring zijn wij experts geworden in de productie van glas- en steenwol in de vorm van isolatiedekens, isolatieplaten, leidingschalen, gaasdekens of losse wol. 

Door voortdurende product- en procesinnovaties vertonen de huidige, technisch geavanceerde producten weinig gelijkenis meer met hun vroegere voorgangers. Ons ruime assortiment aan isolatiematerialen biedt vandaag de dag geavanceerde oplossingen voor de veeleisende behoeften in technische markten, zoals HVAC, industrie en marine & offshore, en voor diverse OEM-toepassingen (bijvoorbeeld isolatie voor huishoudelijke apparaten of zonnecollectoren).

Toegewijd aan voortdurende verbetering

De onderzoeks- en ontwikkelingsteams van ISOVER zijn nooit tevreden met de bestaande oplossingen en bedenken, testen en lanceren voortdurend nieuwe ideeën om de prestaties en de veiligheid van onze isolatiematerialen naar een hoger niveau te brengen. Dit betekent dat elk ontwerp, elk isolatiemateriaal en elke accessoire efficiënter, duurzamer en robuuster wordt gemaakt.

ISOVER glaswol

Glaswol is een van de meest effectieve en duurzame isolatiematerialen op de markt. De uitzonderlijke thermische eigenschappen helpen energie te besparen en daardoor de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Door de poreuze, elastische structuur is glaswol zeer goed in het dempen van geluid. Glaswol wakkert ook geen vuur aan en verspreidt geen vlammen, omdat het van nature onbrandbaar is. 

Lees meer over onze glaswol isolatie

ISOVER glasswool

Wist u dat?

Glaswol van ISOVER bestaat tot 70% uit gerecycled glas, zowel afkomstig van vlakglas - zoals ramen - als van glas uit de glasbak. 
 

Steenwol

Steenwol, ook wel rotswol genoemd, wordt gemaakt door gesmolten steen en mineralen te spinnen met staalslakken. ISOVER steenwolproducten combineren uitstekende thermische en akoestische isolatieprestaties met mechanische weerstand, vochtbestendigheid en superieure passieve brandbescherming. 

Lees meer over onze steenwol isolatie


 

ISOVER stonewool

Wist u dat?

Onze steenwolproducten zijn gemaakt van 50% gerecycled materiaal en hebben al na 3 maanden een positieve energie- en CO₂-balans.

ULTIMATE™

Deze baanbrekende, nieuwe lichtgewicht steenwol - het resultaat van meer dan 25 jaar intensief onderzoek door ISOVER - is ideaal voor brandbeveiligingstoepassingen. Een geavanceerd en gepatenteerd vervezelingsproces maakt van ULTIMATE™ een efficiënt, volledig slugvrij product bestaande uit lange, fijn verweven vezels.

De afwezigheid van ongesmolten slugs betekent dat ULTIMATE™ de prestatievoordelen van geavanceerde glaswol combineert met de hoge temperatuur en brandveilige werking van steenwol.

Lees meer over onze ULTIMATE™ isolatie

 

ISOVER ULTIMATE isolatie

Wist u dat?

Deze hoogwaardige lichtgewicht steenwol heeft uitstekende brandwerende eigenschappen en is tot 50% lichter in vergelijking met traditionele steenwoloplossingen.
 

Elastomeerschuim

Saint-Gobain biedt met het merk Kaimann isolatie-oplossingen van elastomeerschuim aan. Ook bekend als elastomeerschuimisolatie met gesloten cellen, flexibele elastomeerschuimisolatie (FEF) of rubberisolatie, is elastomeerschuimisolatie in feite een synthetisch rubber met een gesloten celstructuur dat beschikbaar is als buizen, vellen of rollen.

Lees meer over elastomeerschuimisolatie van Kaimann
 

Kaimann insulation

Wist u dat?

De meeste Kaiflex-isolatiematerialen blijven 20 tot 30 jaar geïnstalleerd, waarbij een vierkante meter geïnstalleerde isolatie een vermindering van CO₂-uitstoot oplevert van tussen de 440 en 660 kg.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen over onze technische isolatie-oplossingen of wilt u een projectadvies? Onze specialisten helpen u graag.