Innovatie in technische isolatie

Man working in CRIR R&D

Innovaties van Saint-Gobain Technische Isolatie

Innovatie is de drijvende kracht achter het uitgebreide assortiment technische isolatieproducten van ISOVER. Als integraal onderdeel van de Saint-Gobain groep heeft ISOVER dan ook toegang tot geavanceerde middelen voor onderzoek, zoals de acht onderzoekscentra verspreid over heel de wereld.

Innovatieve isolatieproducten: inspelen op veranderende behoeften

Bij de ontwikkeling van nieuwe, effectieve oplossingen voor technische isolatie kijken we naar de prestatiebehoeften in de markt. Of het nu gaat om brandwerendheid, corrosie onder isolatie (CUI), akoestiek, thermische prestaties of iets anders. Daarbij optimaliseren we tegelijkertijd de afmetingen en het gewicht van elk product. Dit vergemakkelijkt opslag, transport en installatie en beperkt de milieueffecten.
 
Daarnaast ontwikkelen we samen met onze klanten oplossingen om de integratie van isolatiesystemen te vergemakkelijken, hogere prestatieniveaus te bereiken met geavanceerde technologieën en de kosten te beperken.

Saint-Gobain Technische Isolatie: toonaangevende oplossingen

Als merk dat zich kenmerkt door zijn streven naar innovatie, blijven wij ons richten op duurzaamheid en klantgerichtheid. Door gebruik te maken van synergieën met andere Saint-Gobain bedrijven en elkaars kennis, passen wij technische oplossingen aan op de uitdagingen uit de praktijk van onze klanten.

Innovatie is dan ook de drijvende kracht achter nieuwe en boeiende technische isolatie-oplossingen die onze portfolio voortdurend uitbreiden, waaronder:

•   ULTIMATE™: een unieke oplossing die het beste van alle minerale-wol-producten verenigt en tot 40% lichter dan traditionele steenwol is; 

•   CRYOLENE: een reeks producten – speciaal ontwikkeld voor LNG-opslagtanktoepassingen - die hun vezelelasticiteit op lange termijn behouden bij temperaturen van -170°C tot +120°C.

"ULTIMATE™ is een unieke oplossing die het beste van alle minerale-wol-producten samenbrengt."

De technische isolatie-oplossingen van morgen

Wij investeren voortdurend in onderzoek en ontwikkeling om technische isolatiematerialen lichter, dunner, sneller te installeren en duurzamer te maken met nóg betere thermische en akoestische prestaties.

In de toekomst zullen deze technische isolatie-oplossingen steeds vaker al in de ontwerpfase worden geïntegreerd, als gemakkelijk aan te brengen systemen die eenvoudig te vervangen of te recyclen zijn.

"Innovatie blijft de drijvende kracht achter ons voortdurend uitbreidende portfolio van oplossingen die dunner, lichter en gemakkelijker te installeren zijn met nog betere prestaties."

Neem contact met ons op

Heeft u vragen over onze isolatie-oplossingen of wilt u een projectadvies? Onze specialisten helpen u graag.