Brandveiligheid in de industrie

Industrial site

Beperk de risico’s van brand tot een minimum

Het risico op brand in industriële omgevingen is veel groter dan bij andere toepassingen. Bijvoorbeeld tijdens het werken met las- of slijpapparatuur in omgevingen met hoge temperaturen en ontvlambare of explosieve media. Daarom is het belangrijk om hoogwaardige en brandveilige isolatiematerialen toe te passen. Zo zorgt u voor optimale bescherming van personeel en apparatuur. 

De beste brandveilige industriële isolatie

Passieve brandbeveiliging met onbrandbare materialen is de beste manier om het risico op het ontstaan of de uitbreiding van een brand te beperken. Daarom heeft ISOVER een compleet assortiment ontwikkeld met brandveilige isolatieproducten voor de industrie.  Deze isolatiematerialen beschikken over de beste eigenschappen in zijn klasse (Euro-brandklasse A). Ze zijn dus onbrandbaar, vlamdovend, veroorzaken minimale rookontwikkeling en geen giftige gassen. 

De ISOVER steenwol en ULTIMATE™ isolatiematerialen  zijn ontworpen voor verschillende industriële toepassingen, van leidingen tot opslagtanks en verwarmingstoestellen. Het assortiment bestaat zowel uit isolatieplaten, isolatiedekens als gaasdekens en maakt van uw productieomgeving een veiligere plek om te werken.

ULTIMATE™: de onbrandbare isolatie

ULTIMATE™ lichtgewicht steenwol is een baanbrekende innovatie op het gebied van brandveilig isoleren. Gebaseerd op meer dan 20 jaar onderzoek en ontwikkeling is deze nieuwe generatie minerale wol speciaal ontworpen om de prestaties en gebruiksvoordelen van glaswol te combineren met de uitstekende brandwerende eigenschappen van steenwol. Het resultaat is een lichtgewicht isolatie-oplossing met uitstekende brandveilige, thermische en akoestische eigenschappen en lage onderhoudskosten. Het ULTIMATE™  assortiment biedt u dan ook:

• tot 35% verbetering van thermische prestaties
• tot 30% besparing op de vereiste isolatiedikte
• tot 50% gewichtsbesparing

Brandveilige ULTIMATE isolatie

 

ULTIMATE brochureWat is ULTIMATE™ steenwol?

ULTIMATE™ lichtgewicht steenwol heeft uitstekende thermische, akoestische en brandwerende eigenschappen dankzij een unieke interne microstructuur. De samengeperste lange, lichte en elastische vezels behouden na installatie hun isolatiedikte en –eigenschappen. Zelfs wanneer ze worden blootgesteld aan trillingen en thermische schokken. ULTIMATE™ steenwol wordt dan ook al meer dan 10 jaar succesvol toegepast in de industrie.

Lees meer over de nieuwe generatie lichtgewicht steenwol in onze ULTIMATE™-brochure.