Ketels & Ovens

Man near industrial oven

Ketelisolatie en industriële ovenisolatie

Stoomketels, ketels en industriële ovens stellen zeer hoge eisen aan isolatiesystemen. Omdat het hierbij om zeer hoge temperaturen gaat, is het belangrijkste doel van het isolatiesysteem om het personeel te beschermen tegen huidverbranding. Dit kan optreden bij temperaturen van boven de 60°C. Een goed ontworpen isolatiesysteem vermindert echter ook het energieverbruik en de CO₂-uitstoot aanzienlijk, waardoor ook de algehele efficiëntie wordt verhoogd.

ISOVER oplossingen om warme installaties efficiënt en koel te houden

Het ULTIMATE™ TECH assortiment van ISOVER bestaat uit hoogwaardige isolatieproducten voor installaties die bij hoge temperaturen werken, met name bij temperaturen die normaal geassocieerd worden met industriële boilers en ovens. Met het U TECH assortiment profiteert u van optimale eigenschappen: uitstekende energie-efficiëntie, licht gewicht, flexibiliteit en het hoogste niveau van proceszekerheid. Toepassing ervan garandeert een efficiënte en economische werking, gekoppeld aan duurzaamheid gedurende de hele levensduur van de installatie.

Heeft u hoge-temperatuur-isolatie nodig heeft die ook bestand is tegen hogere mechanische belastingen? Dan kunt u hiervoor terecht bij het steenwol assortiment van gaasdekens en platen.

Kortom, wat uw behoefte aan hoge-temperatuur-isolatie ook is, er is altijd een passende ISOVER isolatieoplossing.

Glass wool and ULTIMATE products

Ketelwanden: oplossingen voor zeer hoge temperaturen

Ketelwanden worden blootgesteld aan zeer hoge temperaturen (meestal zo'n 500 tot 600°C) en worden daardoor beïnvloed door uitzetting en inkrimping van het materiaal. Een licht en flexibel isolatiesysteem dat bestand is tegen deze temperaturen maar tegelijkertijd in staat is deze bewegingen toe te laten, heeft daarom een duidelijk voordeel.

ISOVER U TECH, gemaakt van ULTIMATE™ lichtgewicht steenwol, is speciaal ontwikkeld om hoge isolatieprestaties te leveren bij hoge temperaturen.

U TECH producten:

•   zijn tot 50% lichter

•   hebben de beste warmtegeleidingscoëfficiënt in zijn klasse

•   zijn flexibel en samendrukbaar

•   hebben een slakvrije materiaalstructuur 

Deze eigenschappen zorgen voor voordelen tijdens transport en installatie. Eenmaal geïnstalleerd bieden de U TECH producten een hoogwaardige, duurzame isolatie gedurende de hele levensduur van de ketel. 

De U TECH oplossingen zijn ook uitermate geschikt om ruimtebesparende, dunne constructies te maken die 25% minder isolatieruimte nodig hebben. In plaats van isolatiediktes en -lagen te verhogen bij isolatie-retrofits, kan U TECH energiebesparingen opleveren bij lagere diktes. Het kan ook worden gebruikt om de thermische efficiëntie van een boiler te verhogen door meer isolatie in dezelfde ruimte aan te brengen.
 

Industry

 

Het isoleren van ketelwanden

U TECH-producten voor ketelwanden omvatten gaasdekens en platen in verschillende diktes en prestatieniveaus om aan alle prestatie-eisen te voldoen. Voor standaardisolatie van ketelwanden beschikt ISOVER over een volledig assortiment steenwol gaasdekens en -platen in verschillende prestatiekwaliteiten, die ook hogere mechanische prestaties leveren.

Breng ISOVER ketelwandisolatie bij voorkeur aan in meerdere lagen met verspringende naden om warmteverlies door koudebruggen te beperken. Het advies is om gaasdekens te gebruiken voor de binnenste laag, terwijl dit voor de buitenste lagen zowel gaasdekens als platen kunnen zijn. Elke laag moet op zijn plaats worden vastgezet voordat de volgende wordt aangebracht. De bevestiging gebeurt meestal met gelaste pennen en ringen, hoewel het gekozen bevestigingssysteem ruimte moet laten voor warmte-uitzetting en rekening moet houden met plaatselijke of speciale industrienormen.

Keteldaken: oplossingen voor zware belastingen

Afhankelijk van de vraag of de bovenkant van de ketel of het dak toegankelijk moet zijn, bijvoorbeeld voor onderhoudsdoeleinden, moet bij het isolatieontwerp niet alleen rekening worden gehouden met thermische prestaties en persoonlijke veiligheid, maar ook met de belastingen die door de constructie moeten worden gedragen.

Er kunnen verschillende ontwerpen worden gebruikt om aan deze eisen te voldoen. ISOVER steenwolplaten met hoge dichtheid en een druksterkte tot 60 kPa zijn zeer geschikt als plaatoplossing. Als alternatief kunnen ISOVER gaasdekens worden gebruikt in combinatie met een geschikte versterkte metalen draagstructuur met metalen golfplaten en een bovenbekleding van staalplaat. Welke isolatieoplossing ook wordt gekozen, er moet altijd rekening worden gehouden met plaatselijke of speciale industriële specificaties en normen.