Elastomeerschuim van Kaimann

Kaimann insulation

Elastomeerschuimisolatie van Kaimann

Dankzij het uitzonderlijke vermogen om condensatie tegen te gaan, is elastomeerschuim de ideale isolatieoplossing voor koude systemen (beneden de omgevingstemperatuur).

Kaimann, een zusterbedrijf van ISOVER, produceert sinds 1959 elastomeerschuimisolatie. Dankzij een proces dat sindsdien voortdurend verbeterd is, voldoen de isolatie-oplossingen aan de hoogste eisen op het gebied van energie-efficiëntie, het voorkomen van corrosie onder isolatie, geluids- en brandbescherming.

logo Kaimann

Waarom kiezen voor elastomeerschuimisolatie?

Dankzij de lage waterdampdoorlaatbaarheid, de gesloten celstructuur en de geïntegreerde dampbarrière is elastomeerschuimisolatie de optimale oplossing om condensatie tegen te gaan. Bijgevolg beschermt het leidingen en apparatuur tegen corrosie onder isolatie (ook "CUI" genoemd), die optreedt wanneer water of vocht de isolatie binnendringen en het systeem aantasten.

Vochtbestendigheid
Elastomeerschuimisolatie is een van de beste isolatiematerialen voor toepassingen onder de omgevingstemperatuur, waar condensatie een probleem is.

Uitstekende thermische isolatie
Elastomeerschuimisolatie draagt bij aan een effectief beheer van warmtewinst/-verlies gedurende de levensduur van een mechanisch systeem. 

Geluidsisolatie
Elastomeerschuimisolatie is een uitstekende keuze voor akoestische isolatie en voor het dempen van trillingen, vooral van leidingen en kanalen.

Gezondheid en veiligheid
Elastomeerschuimisolatie is veilig voor degenen die het gebruiken. Omdat het bestand is tegen schimmel en microben is het ook veilig voor degenen die ermee leven. Bovendien heeft het een lage VOC-uitstoot en is het zeer geschikt voor projecten met hoge hygiëne-eisen.

Duurzaamheid en installatie
Door de flexibele aard van elastomeerschuim is het minder gevoelig voor scheuren, breken en materiaalverlies in vergelijking met harde isolatieoplossingen. Bovendien voelt het zacht aan, wat installatie efficiënter en aangenamer maakt.

Waarvoor kan elastomeerschuimisolatie worden gebruikt?

Elastomeerschuimisolatie is geschikt voor een breed scala aan binnen- en buitentoepassingen, waaronder:

•   koelleidingen, warm- en koudwaterleidingen en leidingen voor gekoeld water

•   HVAC-apparatuur

•   luchtkanaalsystemen

•   industriële isolatie (waaronder farmaceutisch, voedsel en drank)

•   marine en offshore isolatie

•   zonneboilers

•   automotive (bus, vrachtwagen en camper/caravan)

Hoe maakt Kaimann elastomeerschuimisolatie?

Elastomeerschuimisolatie met gesloten celstructuur wordt in drie verschillende kwaliteiten geproduceerd:

•   nitrilbutadieenrubber (NBR)
•   ethyleen-propyleen-dieen monomeer (EPDM)
•   chloropreen rubber (CR)
 
Alle producten volgen hetzelfde productieproces: de grondstoffen worden samengevoegd in een grote menger. Het mengsel gaat dan door extrusie-apparatuur om een bepaalde vorm te maken, meestal een buis of een vel. De vorm wordt vervolgens verwarmd in een oven, waardoor het chemische schuimmiddel verandert van een vaste stof in een gas. Op dat moment vormen zich duizenden kleine luchtzakjes (cellen) die met elkaar verbonden zijn. Daarna wordt het voorzichtig afgekoeld om ervoor te zorgen dat deze cellen intact blijven en niet breken, zodat de gesloten celstructuur van het materiaal behouden blijft. Tot slot wordt het op maat gesneden en verpakt voor verzending.

Production process Kaimann

Wist u dat?

Kaimann heeft een specifieke granulaattechnologie ontwikkeld die de hoogste productkwaliteit en nauwkeurige afmetingen garandeert: door het proces op een bepaald punt te stoppen en het materiaal tot rubbergranulaat te verwerken, wordt voortijdige reactie van het materiaal voorkomen en wordt het krimpeffect na de productie bijna volledig geëlimineerd.

Neem contact op met Kaimann

Wilt u meer weten over de elastomeer isolatie-oplossingen van Kaimann? Ga dan naar kaimann.com.