Reference

AIDAdiva

Market
Marine & Offshore
Sector
Cruise schepen
Country
Duitsland

De AIDAdiva, geïsoleerd met onze ULTIMATE producten, is de eerste van een reeks luxueuze cruiseschepen die Meyer Werft bouwt voor Aida Cruises

De AIDAdiva is de eerste van een order van 2 miljard euro voor zes nieuwe schepen die worden gebouwd voor de in Duitsland gevestigde cruise-exploitant Aida Cruises, een dochteronderneming van P&O.

De AIDAdiva, die ongeveer 315 miljoen euro kost, is gebouwd door Meyer Werft op de werf in Papenburg en is het eerste schip in de Sphinx-klasse met een brutogewicht van 69.200 ton. De AIDAdiva kan 2.050 passagiers vervoeren (1.025 tweepersoonshutten) en heeft een bemanning van 646 personen.

De AIDAdiva werd in 2007 opgeleverd, en het volgende schip in de serie, de AIDAbella, werd in april 2008 opgeleverd. Het derde schip, de AIDAluna, werd in maart 2009 opgeleverd en de overige schepen zullen van 2010 tot 2012 jaarlijks worden opgeleverd; de laatste drie schepen zullen een grotere omvang hebben van 71.000 ton met een passagierscapaciteit van 2.174.

 

De AIDAdiva is de eerste van een order van 2 miljard euro voor zes nieuwe schepen die worden gebouwd voor de in Duitsland gevestigde cruise-exploitant Aida Cruises, een dochteronderneming van P&O