TIPCHECK-webinar

Date:
19/10/2022 to 19/10/2022
Category:

Meer energie-efficiëntie in bestaande processen? Volg het webinar.

TIPCHECK webinar 19 okt

TIPCHECK: voor meer energie-efficiëntie in de industrie

Laat het energiebesparingspotentieel niet liggen!

Tegen 2050 wil Europa klimaatneutraal zijn. Met een netto-uitstoot van nul CO₂ dus. Hoe gaan we dit met elkaar aanpakken? De tijd dringt, want zeker in de industrie is er nog veel te doen. Bovendien verandert in 2023 in Nederland de Omgevingswet. Onderdeel hiervan is dat grote energieverbruikers een onderzoeksplicht krijgen voor energiebesparende maatregelen. De pijlen zijn dus gericht op energiebesparing. Maar wat is de meest efficiënte aanpak?

Het enorme besparingspotentieel in de industrie
In de industrie laten we nog steeds veel energie verloren gaan. Terwijl het veelal om hoge procestemperaturen gaat en er dus veel te winnen is! Met een TIPCHECK komen de grootste energiebesparingsmogelijkheden van bestaande faciliteiten of retrofits boven tafel. En de terugverdientijden zijn snel, gemiddeld twee jaar of minder.

Wat is een TIPCHECK?
De TIPCHECK (Thermal Insulation Performance Check) is een door de EiiF gestandaardiseerd energie-audit-instrument, in overeenstemming met de EN 16247- en ISO 50001-normen. Gecertificeerde engineers identificeren met behulp van thermografie en calculaties de mogelijkheden voor energiebesparing en daaraan gerelateerde vermindering van CO₂-uitstoot. Aan de hand daarvan stellen zij een actie- en prioriteitenplan op en brengen de financiële voordelen in kaart. 

 

Gratis TIPCHECK-webinar op woensdag 19 oktober 2022 van 12.00 tot 12.45 uur

Edward van Engelenhoven en Yves Boons van ISOVER zijn beiden gecertificeerd en ervaren TIPCHECK-engineers. Aan de hand van een TIPCHECK in een van onze eigen Saint-Gobain fabrieken leggen zij tijdens dit webinar stap voor stap uit hoe een TIPCHECK werkt en wat de financiële en CO₂-voordelen voor u zijn.

Resultaat
Na het webinar weet u:

• hoe een TIPCHECK in zijn werk gaat;
• welke energiebesparingsmogelijkheden er ontdekt worden;
• hoeveel CO₂ daarmee bespaard wordt;
• hoe er wordt gerapporteerd;
• hoe een actie- en prioriteitenplan eruit ziet;
• met welke wet- en regelgeving u verder nog te maken heeft;
• welke subsidiemogelijkheden er in de industrie zijn.

Graag tot 19 oktober!


P.S. Heeft u al vragen?
Tijdens het webinar worden zo veel mogelijk van uw vragen beantwoord. Heeft u nu al een vraag? Stel deze ons dan vooraf door een mail te sturen naar yves.boons@saint-gobain.com.

Kijk het webinar terug

Het webinar hebben wij live gehouden op 19 oktober 2022. Wilt u het webinar terugkijken? Klik dan op onderstaande link.