Webinar energielabels in de industrie

Date:
30/05/2024 to 30/05/2024
Category:

Energielabels voor industriële isolatiesystemen: bent u al voorbereid?

 

Energielabels in de industrie

Energielabels voor industriële isolatiesystemen: bent u al voorbereid?

De tijd is voorbij dat we bij het isoleren van industriële isolatiesystemen voornamelijk konden kijken naar de economisch optimale isolatiedikte. Bij het bepalen van de isolatiedikte van bijvoorbeeld leidingen, tanks of installaties, ging (en gaat) het vaak voornamelijk om het bewaken van de juiste procestemperaturen en het voorkomen van persoonlijk letsel. 

Maar tijden veranderen. Er ligt een enorme maatschappelijke opgave voor ons om de CO2-uitstoot en de daarmee samenhangende klimaatverandering terug te dringen. Ook (of misschien wel júist) in de industrie. We moeten dan ook op zoek naar de ecologisch optimale isolatiedikte.

 

Energielabels A tot en met G
Aankomend energielabelsysteem maakt energiezuinigheid inzichtelijk

Hoe maak je nu inzichtelijk welke installatie energiezuinig is (en dus minder CO2 uitstoot) en welke niet? En hoe vergelijk je een leiding met een tank? Welke installatie is ecologisch optimaal geïsoleerd en welke nog lang niet?

Om dit inzichtelijk te maken, gaat ook de industrie te maken krijgen met een energielabelsysteem, zoals we dat al kennen van auto’s en elektrische apparaten. In Duitsland zijn ze hier al mee begonnen en naar verwachting gaat dit binnen afzienbare tijd voor heel de Europese Unie gelden.

 


Gratis webinar op donderdag 30 mei van 11.00 tot 11.45 uur

Om u te helpen u voor te bereiden op het energielabelsysteem, legt Edward van Engelenhoven - Technical Project Manager Industry & OEM bij Isover – aan de hand van theorie en een praktijkvoorbeeld uit wat dit voor de industrie gaat betekenen.

Na het webinar weet u meer over:

• wat u kunt verwachten van dit energielabelsysteem;

• hoe u ervoor zorgt dat u op tijd bent voorbereid;

• welke tools u hierbij kunnen helpen;

• en nog veel meer.

Meld u eenvoudig aan voor het webinar

U kunt zich eenvoudig aanmelden voor dit webinar via onderstaande button. Graag tot 30 mei!

P.S. Tijdens het webinar beantwoordt Edward zo veel mogelijk van uw vragen. Heeft u nu al een vraag? Stel deze hem dan vooraf door een mail te sturen naar edward.vanengelenhoven@saint-gobain.com.