Hero Image
Mother and daugther next to oven
4 minutes min

Vacature - Stagiair(e) Marktonderzoek Technische Isolatie (OEM)

juni 2023

Volg jij een HBO opleiding en zoek jij een leuke meewerk- of afstudeerstage? Dan hebben wij de stageplek voor jou! 

Ben jij die gemotiveerde 3e of 4e jaars HBO student met een studierichting zoals technische bedrijfskunde, marketing of business innovatie? En lijkt het jou interessant om een stageopdracht uit te voeren in een klein dynamisch team en tegelijkertijd onderdeel te zijn van een multinationale toonaangevende speler? Dan hebben wij een interessante stage voor jou. We zoeken namelijk een stagiair(e) die de schouders wil zetten onder een marktonderzoek voor de uitbreiding van ons OEM isolatie-assortiment. OEM? Dat staat voor Original Equipment Manufacturer, ofwel half afgewerkte isolatieproducten voor verdere verwerking in bijvoorbeeld huishoudelijke apparaten, industriële machines, auto’s, treinen etc.

Tijdens deze meewerkstage of afstudeerstage ga je eerst vertrouwd raken met onze huidige isolatiematerialen en -producten, zowel lokaal in de Benelux als wereldwijd. Vervolgens kun je aan de slag om de Benelux-markt te leren kennen. Dat doe je eerst met desk research, maar met interessante contacten maken we ook graag een persoonlijke afspraak. We gaan dus zeker ook bedrijven bezoeken. Met alle verzamelde informatie maak je een roadmap voor de verdere ontwikkeling van het OEM-assortiment. Samen met het team bakenen we onderweg de scope af, zodat we kunnen focussen op een aantal kernsegmenten.
 
Jij zorgt ervoor dat alles netjes gedocumenteerd wordt en neemt het voortouw om bepaalde klanten te gaan bezoeken met het team. Je krijgt veel vrijheid om je onderzoek zelfstandig op te pakken, dus heb je voldoende drive en zin, dan kan je met je bedrijfskundig inzicht het verschil maken.


Wie zijn wij?

Saint-Gobain ontwerpt, produceert en distribueert materialen en oplossingen die overal terug te vinden zijn in ons dagelijks leven: in gebouwen, transport, infrastructuur en in vele industriële toepassingen. Ze bieden comfort, prestaties en veiligheid terwijl we daarnaast de uitdaging van duurzaam bouwen en efficiënt gebruik van hulpbronnen aanpakken.
 
Saint-Gobain Construction Products Nederland B.V. biedt een uniek portfolio van bouwmaterialen. In Nederland werken in totaal zo’n 280 medewerkers verspreidt over de volgende business units: ADFORS, ECOPHON, ISOVER, GYPROC en SAINT-GOBAIN SOLUTIONS.
 
ISOVER Technische Isolatie is onderdeel van Saint-Gobain Solutions en biedt een speciaal assortiment voor toepassingen in de industrie, OEM en scheepsbouw.
 
In alles wat wij ontwikkelen, staat de mens en haar leefomgeving centraal. Dit betekent ook dat wij het belangrijk vinden dat het onze medewerkers prettig kunnen werken. De meeste tijd van de dag breng je immers door op je werk.

We hebben aandacht voor kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en de wensen van de eindgebruikers. We onderscheiden ons door het altijd beter te willen doen en constant te zoeken naar vernieuwing.
 
Van onze medewerkers verwachten wij vooral betrokkenheid. Net als in een sportteam vervult een ieder zijn of haar rol, maar we willen vooral als team een uitstekende prestatie neerzetten. Als stagiair(e) mag jij onderdeel worden van ons team.


Wat zijn de werkzaamheden?

•    In kaart brengen van de huidige marktsegmenten en aangeboden producten binnen Isover Benelux en Europa (internationale business unit Technische Isolatie).
•    In kaart brengen van mogelijke vergelijkbare klanten voor bestaande producten.
•    Onderzoek doen naar potentiële bedrijven die nu nog onzichtbaar zijn (desk research).
•    In kaart brengen van belangrijke concurrenten en inschatten van marktaandelen.
•    Op basis van desk research gericht bezoeken plannen met bedrijven in the field.
•    Roadmap opstellen voor uitbreiding van bestaande producten naar nieuwe klanten en nieuwe producten voor te ontginnen marktsegmenten.

 

Over welke vaardigheden beschik jij?

•    We verwachten een constructieve en proactieve bijdrage.
•    Je moet zelfstandig kunnen werken. Communicatie is hierbij erg belangrijk.
•    HBO/WO 3e jaar meewerkstage of 4e jaar afstudeerstage, waar ruimte is voor het schrijven van een opdracht.
•    Interesse in techniek en een analytische geest om hoofd- en bijzaken te onderscheiden.
•    Luisteren naar potentiële klanten en hun behoeften vertalen naar (product)oplossingen

 

Wat bieden wij?

•    Je hebt een werkplek binnen de afdeling Marketing. Hierdoor zijn er korte communicatielijnen en krijg je ook een indruk van de dagelijkse praktijk bij Saint-Gobain Technische Isolatie.
•    Professionele begeleiding door een solution manager en een marketing manager.
•    Kennismaking met uiteenlopende bedrijven (OEM).
•    Een goede informele werksfeer in een gezellig en gemotiveerd Benelux-team.
•    Internationale contacten binnen de Saint-Gobain groep.
•    Een flexibele werkomgeving waarin het ontplooien en uitdragen van eigen initiatieven zeer wordt gewaardeerd.
•    Een marktconforme stagevergoeding.
•    Standplaats Kallo (BE) of Vianen (NL), maar ook thuis en onderweg.

 

Werken bij Saint-Gobain

Saint-Gobain heeft in de BeNeLux ca. 4.000 medewerkers in dienst die op meer dan 40 verschillende locaties werkzaam zijn binnen de sectoren Innovatieve Materialen, Bouwproducten en Distributie. Wil je graag deel uitmaken van ons concern en een leerzame stage lopen bij Saint-Gobain Solutions? Stuur dan je motivatie en CV naar: yves.boons@saint-gobain.com