TIPCHECK

Person making thermographic picture

TIPCHECK

Zoekt u in uw bestaande proces naar meer energie-efficiëntie? Gecertificeerde engineers van ISOVER kunnen u daarbij helpen met een TIPCHECK (Thermal Insulation Performance Check).

TIPCHECK: thermische audits in de industrie

De TIPCHECK is een door de EiiF gestandaardiseerd energie-audit-instrument, in overeenstemming met de EN 16247- en ISO 50001-normen. Een TIPCHECK houdt in dat we gaan zoeken naar mogelijkheden om energiebesparing te realiseren in uw industriële processen. In de industrie ligt namelijk een enorm besparingspotentieel. Deze TIPCHECK voeren we uit volgens de EiiF standaard.

Logo TIPCHECK

 

Met een TIPCHECK kunnen isolatiesystemen van bestaande faciliteiten of retrofits worden geëvalueerd. Onze gecertificeerde engineers identificeren met behulp van thermografie en calculaties de mogelijkheden voor energiebesparing en daaraan gerelateerde vermindering van CO₂-uitstoot. Aan de hand daarvan stellen zij een actie- en prioriteitenplan op en brengen de financiële voordelen in kaart. TIPCHECKs identificeren de gebieden met het hoogste energiebesparingspotentieel en bieden een snelle terugverdientijd van gemiddeld twee jaar of zelfs minder.

Heeft u interesse in de ondersteuning van één van onze TIPCHECK engineers? Neem dan contact met ons op.

Meer weten? Kijk het TIPCHECK-webinar terug

Op woensdag 19 oktober 2022 hebben we een TIPCHECK-webinar gegeven. Edward van Engelenhoven en Yves Boons van ISOVER zijn beiden gecertificeerd en ervaren TIPCHECK-engineers. Aan de hand van een TIPCHECK in een van onze eigen Saint-Gobain fabrieken hebben zij tijdens dit webinar stap voor stap uitgelegd hoe een TIPCHECK werkt en wat de financiële en CO₂-voordelen voor u zijn.

 

ISOVER Founding Partner EiiF

ISOVER is een van de stichtende partners van de EiiF. Dit is een Europese non-profitorganisatie, gevestigd in Genève, Zwitserland. De EiiF is opgericht om  toepassingen van industriële isolatie te promoten als een primaire methode om duurzaamheid en winstgevendheid te verbeteren.

Sinds de oprichting in 2009 heeft de EiiF zich waargemaakt als een bron voor industrieën die CO₂-uitstoot moeten verminderen en energie moeten besparen. De EiiF levert feiten en cijfers en publiceert rapporten, factsheets en studies waaruit blijkt dat het besparingspotentieel van industriële isolatie groot is en in alle regio's en sectoren bestaat.

Ga voor meer informatie naar www.eiif.org.